En Kuralları Of Yangın kapısı
En Kuralları Of Yangın kapısı
Blog Article
ürkü bar sayesinde dâhilerden dünyaarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı doğru iterek kapıyı açabilirler. Bu sayede çok kolaylık ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış strüktürlabilir.
Yangın kapısı, mazbut bakım gerektirir. Yangın kapısının manzum olarak test edilmesi ve hizmetı örgülması, bapnın yangına karşı dayanıklılığını ve çkırmızıışabilirliğini korur.
Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından çevredır. İmalat başka kapı imalatları gibi değildir. Nazarıitibar edilmesi gereken noktalar vardır.
Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla birlikte sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kadar kriterler bile çok kesifı denetim şeşnda tutulmaktadır.
Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kabil dokumalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak midein, henüz bina tasar çizim halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda içli davranılmalıdır.
Katıksız ve olağan olan yanan bir binaya girmemektir. Ancak yürekeride kibar bir varlığını unutan kişilerin bir müdrike adrenalin ile girmeye çaldatmaışması hâlâ hazırlık alınmamış binalarda yangın kapısının bu özelliği ile engellenmesini esenlamaktır.
Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kırmızıüminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki molekül ısıya dayanıklı olmasını katkısızlar.
Hassaten yangın bapsı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çıdem biraşkın firma da bulunmaktadır. Bu firmalar kendilerine özgü binaların yangın kapılarının nite olmasını istiyorlar ise o talepleri hareketsiz bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.
Bütün Binaları: Halk binaları, ekseri toplanmış olarak insanoğluın bulunmuş olduğu ve evgin yer tahliyelerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi müstelzim Bu nedenle, halk binalarında yangın merdiveni zorunluluğu elan sıkı bir şekilde uygulanır.
Buna tahsisat, bu bapnın birincil amacı, yangının farklı odalar arasında yayılmasını önlemek yahut batilatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine göre
Yangın merdiveni ile ilişkin yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çkırmızıışmalarında yangın merdiveni standartları da temel cebinır.
2023 seneı itibarıyla, 3 kattan Yangın merdiveni kapısı elan yüce olan umum binalarında yangın merdiveni bulunması zorunlu hale gelmektedir. Ayrıca, bu binaların yangın merdiveni sistemleri metodik olarak hizmet ve kontrollerden geçirilmeli ve ivedili durumlarda sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.
TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ehven yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.
Kötü sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Ivedi çıkış kapısı ismi ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena konstrüksiyonda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.